Ei ole suoraa vaihtoehtoa ryhmäkäytännön nollaamiseen Windows 10:ssä tai edes aiemmissa Windowsin versioissa.

Jos jatkat ryhmäkäytäntöjen soveltamista, on vaikea seurata, mitä käytäntöjä olet käyttänyt tietokoneellesi.

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten voit tunnistaa, mitkä käytännöt on otettu käyttöön, ja kuinka nollata ne järjestelmän asettamiseksi oletustilaan.

Huomaa, että jos käytät Windows 10 Homea, sinun on asennettava Windows 10 Homen ryhmäkäytäntöeditori.

Mihin ryhmäkäytäntöjä käytetään?

Ryhmäkäytäntöjä käytetään järjestelmäasetusten muuttamiseen käyttäjän tarpeiden mukaan. Erilaisia ​​ryhmäkäytäntöobjekteja voidaan soveltaa eri käyttäjiin.

Ryhmäkäytäntöjä on kahdenlaisia:

  • Paikallinen ryhmäkäytäntö
  • Verkkotunnusryhmäkäytäntö

Paikallisen ryhmäkäytännön avulla voit tehdä muutoksia paikallisiin järjestelmäasetuksiin. Paikallisen ryhmäkäytännön soveltamisalaan kuuluvat kyseisen tietokoneen paikalliset käyttäjät. Voit käyttää ryhmäkäytäntöobjekteja joko käyttämällä paikallista tietokonekäytäntöä tai käyttämällä paikallista käyttäjäkäytäntöä.

Toimialueryhmäkäytäntöä sovelletaan Windows Server Active Directory -toimialueen ohjaimesta tietokoneisiin, jotka on yhdistetty kyseiseen toimialueeseen. Nämä ovat verkon laajuisia käytäntöjä, joita yleensä hoitavat järjestelmänvalvojat.

Mainos

Kuinka tarkistaa, mitä ryhmäkäytäntöjä sovelletaan?

On kaksi tapaa tietää, mitä käytäntöjä tietokoneellesi tai käyttäjällesi on sovellettu.

Tarkista sovelletut ryhmäkäytännöt käyttämällä tuloksena olevaa käytäntösarjaa

Kätevin tapa tarkistaa, mitä paikallisia käytäntöjä käyttäjällesi tai tietokoneeseesi sovelletaan, on Tuloksena oleva käytäntö (RSOP). Tämä työkalu on hyvin samanlainen kuin ryhmäkäytäntöeditori, ainoa saalis on, että se ei salli käytäntöjen muokkaamista.

Lisäksi plussa on, että siinä luetellaan vain käytetyt tai muutetut käytännöt ja katoaa kaikki muut, joten käyttäjän ei tarvitse käydä läpi jokaista käytäntöä.

Siirry kohtaan Run ja kirjoita sisään rsop.msc.

Kun skannaus on valmis, mikä kestää yleensä noin 10 sekuntia, RSOP-ikkuna avautuu. Täältä voit siirtyä vasemmalla olevien kansioiden välillä nähdäksesi, mitä käytäntöjä on muutettu ja mitkä niiden asetukset ovat oikeanpuoleisessa ruudussa.

Käytännön kaksoisnapsauttaminen avaa sen Ominaisuudet-ikkunan, mutta asetukset näkyvät harmaana eikä niitä voi muokata.

Tarkista sovellettavat ryhmäkäytännöt komentokehotteen avulla

Toinen tapa tarkistaa sovelletut ryhmäkäytännöt paikallisessa tietokoneessa tai käyttäjässäsi on komentokehote. the gpresult on hyödyllinen komento, jota käytetään oikeilla parametreilla asianmukaisten tietojen antamiseksi. Kuitenkin, kuten RSOP, se on vain tietojen näyttämiseen, eikä sitä voida käyttää asetusten muuttamiseen.

  1. Avaa komentokehoteikkuna järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Näin voit aina suorittaa komentokehotteen järjestelmänvalvojana.
  2. Anna seuraava komento nähdäksesi, mitä käytäntöjä käytetään:
    • Tietokonekäytännöt:
      gpresult /Scope Computer /v
    • Käyttäjäkäytännöt:
      gpresult /Scope User /v
  3. Vieritä alas ja löydät sovellettavat käytännöt alta Resultant Set of Policies.
    cmd 1

Paikallisen ryhmäkäytännön palauttaminen Windows 10:ssä

Nyt kun tiedät, mitä käytäntöjä on sovellettu, voit palauttaa ne oletuskokoonpanoihinsa joko yksitellen tai kokonaan. Huomaa, että tämä toimii vain, jos käytäntöjä sovelletaan paikallisesti eikä Domain Controllerin kautta.

Palauta paikalliset ryhmäkäytännöt ryhmäkäytäntöeditorin kautta

Kaikkien käytäntöjen oletusasetuksena on ”Ei määritetty”. Tämä on meidän tunnistautumistapamme; kaikki käytännöt, joiden arvo on ”Käytössä” tai ”Ei käytössä”, on asetettava arvoon ”Ei määritetty” yksitellen. Tämä voi olla pitkä lähestymistapa, mutta sitä voidaan käyttää valikoivaan nollaukseen.

  1. Käynnistä Ryhmäkäytäntöeditori kirjoittamalla sisään gpedit.msc vuonna Run.
  2. Siirry vasemmasta ruudusta seuraavaan kohtaan:
    • Tietokonekäytännöt:
      Tietokoneen asetukset -> Hallintamallit -> Kaikki asetukset
    • Käyttäjäkäytännöt:
      Käyttäjäasetukset -> Hallintamallit -> Kaikki asetukset
  3. Napsauta oikeanpuoleisessa ruudussa State muuttaaksesi lajittelujärjestystä.
    gpedit tila
  4. Voit nyt muuttaa kunkin käytännön asetuksia yksitellen kaksoisnapsauttamalla niitä ja valitsemalla Not Configured. Napsauta sitten Apply ja Ok.
    gpedit not conf
  5. Toista viimeinen vaihe jokaiselle käytännölle, jonka haluat nollata.
  6. Vahvista tehdyt muutokset kirjoittamalla sisään gpupdate /force komentokehotteessa ja paina Enter.

Jos haluat palauttaa kaikki käytännöt oletustilaansa, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Palauta paikalliset ryhmäkäytännöt komentokehotteen avulla

Tämä strategia nollaa kaikki tietokoneeseen sovelletut ryhmäkäytännöt, koska se sisältää määritetyt käytännöt sisältävän kansion poistamisen. Älä huoli, sillä kansio luodaan uudelleen oletusarvolla automaattisesti.

  1. Suorita komentokehote järjestelmänvalvojana.
  2. Anna seuraavat komennot peräkkäin:
    RD /S /Q ”%WinDir%System32GroupPolicy”
    RD /S /Q ”%WinDir%System32GroupPolicyUsers”
  3. Nyt sisään gpupdate /force. Tämä pakottaa muutoksen, kun luodaan uusi kansio käytännöille.

Voit nyt tarkistaa, että kaikki ryhmäkäytännöt ovat palautuneet oletustilaansa jollakin edellä mainituista tavoista.

Verkkotunnuksen soveltamien ryhmäkäytäntöasetusten tyhjentäminen tai poistaminen

Jos haluat nollata verkkotunnuksen soveltamat ryhmäkäytännöt, sinun on ensin irrotettava järjestelmä toimialueesta. Voit poistaa järjestelmäsi toimialueelta valitsemalla Suorita -> järjestelmän ominaisuudettietokoneen nimi. Tämä avaa tietokoneen ominaisuuksien ikkunan.

Napsauta Muuta-painiketta ja valitse sitten työryhmä toimialueen sijaan.

Muuta verkkotunnuksen ominaisuuksia
Muuta verkkotunnuksen ominaisuuksia

Varmista, että sinulla on paikallisen järjestelmänvalvojan käyttäjätunnus ja salasana, sillä sinun on kirjauduttava sisään paikallisilla tunnistetiedoilla, kun sinut poistetaan verkkotunnuksesta.

Käynnistä järjestelmä uudelleen, kun olet valmis.

Seuraavalla käynnistyksellä toimialueen sovelletut ryhmäkäytännöt eivät enää ole tehokkaita.

Loppusanat

Ryhmäkäytäntöeditori on hieno apuohjelma, jolla voit hallita tietokonettasi itsellesi ja muille sitä käyttäville, mutta vain jos tiedät mitä olet tekemässä. Joskus liian pitkälle meneminen vaatii käytäntöjen, kuten esittämiemme käytäntöjen nollauksen.

Jos haluat vain palauttaa valikoidut käytännöt oletustilaansa, sinun tulee ottaa käyttöön ryhmäkäytäntöeditori. Kuitenkin säästääksesi aikaa ja vaivaa nollaa kaikki käytännöt suorittamalla komentokehotteen komennot.